Option 4 : 7.8 km/h

**Given:**

man walking 6 km/h in the same direction

**Formula used:**

Distance = speed × time

1 km/h = 5/18 m/s

**Calculations:**

let the speed of car is 's' km/h

and given the speed of man is 6 km/h in same direction than

Relative distance = (s - 6)km/h

A/Q

(s - 6) × 5/18 × 300 = 150

(∵ 5 min = 5 × 60 = 300sec)

⇒ (s -6) × 5 = 9

⇒ (s - 6) = 9/5 = 1.8

⇒ s = 1.8 + 6 = 7.8

**∴ The speed of the car is 7.8 km/h.**

NFC Stage-I 2020: Full Mock Test

7550

50 Questions
150 Marks
60 Mins